2019-01-14 13:58:21• hírek • Bede Emőke

Saját tűzoltóautóra tett szert négy Szatmár megyei település

Különösebb magyarázatra nem szorul az a tény, hogy az önkéntes tűzoltócsapatok komoly segítséget jelentenek hivatásos bajtársaik számára a veszélyes helyzetekben. Sajnos azonban megyénkben még mindig kevés önkéntes egység van olyan szerencsés helyzetben, hogy saját autóval és megbízható felszereléssel rendelkezzen.

Ezt a helyzetet hivatott orvosolni a ROHU80 Jointrescue „Határmenti Integrált Monitoring, Kockázat- És Katasztrófakezelési Központ“ című projekt, melynek köszönhetően négy Szatmár megyei település, Szatmárudvari, Halmi, Szatmárhegy és Pálfalva kapott az önkéntes csapatok felszerelésének bővítéseként egy-egy tűzoltóautót. A projekt magyarországi partnerének, Tyukodnak sem kell már sokat várnia az autó megérkezésére, ők előreláthatólag 1-2 hónap múlva kapják meg az új felszerelést. Az ünnepélyes átadóra hétfő délelőtt, 10 órakor került sor Szatmárudvariban, s az eseményről természetesen nem hiányoztak az egyes önkormányzatok polgármesterei és Pataki Csaba megyei tanácselnök sem.




Az említett projekt az önkéntes csapatok minőségi eszközökkel való felszerelése által szeretné javítani a sürgősségi helyzeteket elhárító csapatokat szolgáló infrastruktúrát, s ezzel még hatékonyabbá tenni a különféle incidensek kezelését. Azonban érdemes tudni azt is, hogy a kicsivel több mint 1 millió euró összköltségvetésű projekt nem merül ki ennyiben, hiszen egy korábbi sajtótájékoztató során már az is kiderült, hogy a felszerelés komoly frissítésén kívül a partnerek közti tapasztalatcserére és az önkéntes tűzoltócsapatok közös gyakorlatozására is lehetőség lesz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: